Sosyal Medya Uzmanı CV’si Nasıl Olmalı?

Sosyal Medya Uzmanı CV’si Nasıl Olmalı?

Sosyal Medya Uzmanı CV’si Nasıl Olmalı?

Sosyal Medya Uzmanı CV’si Nasıl Olmalı?


Sosyal medya uzmanı yeni dijital dünyanın getirdiği mesleklerden biridir. Teknolojinin gelişmesiyle dijital boyut günümüzde aktif olarak rol oynuyor. Kişiler bu mecrada iş ararken başlıca bazı özelliklere sahip olmalıdır. Bu dijital niteliklerin CV’de belirtilmesi ise en önemli püf noktadır. Durumu tıpkı dijital dünyada görünür olmaya benzetebiliriz. Peki sosyal medya uzmanı CV’si nasıl olmalı? Sizler için derlediğimiz bu konuyu birlikte ele alalım. İyi okumalar!


Sosyal Medya Uzmanı Ne Demek?


Sosyal medya uzmanı, markaların sosyal medya platformlarını yönetir. Her mecraya yönelik özel strateji üretir, planlama ve raporlama süreçlerini takip eder. Ayrıca markaların medya planlamasına dâhil olur ve buradaki kampanyaları iyileştirir. Marka bilinirliğini artırma ve daha fazla kitleye ulaşma; başlıca amaçlarıdır. Alanında uzman olan bu kişiler reklam ajansları ve dijital pazarlama departmanlarında yer alırlar.


Sosyal Medya Uzmanı CV’sinde Neler Vurgulanmalı?


Sosyal medya uzmanı olarak bir yerde çalışmak istiyorsanız öne çıkmanız gerekir. Şöyle ki dijital pazarlama alanındaki deneyimleriniz ve becerileriniz CV’nizde olmalıdır. Bununla birlikte rakiplerinizden sizi ayıracak önemli faktörler şöyledir:

 

  1. İletişim bilgileri: İş başvurusu yaptığınız şirketin sizinle iletişim kurabilmesi için kanallarınızı eklemeniz gerekir.

 

  1. Eğitim: Okulunuzu, eğitim etkinlikleri ve içeriklerinizi burada sunabilirsiniz.

 

  1. Deneyimler: Daha önce çalıştığınız markaları, şirketleri ve staj geçmişinizi ekleyebilirsiniz.

 

  1. Sertifikalar: Sosyal medya ve dijital pazarlama alanında aldığınız sertifikaları bu kısımda değerlendirebilirsiniz. Ayrıca sertifikaların son kullanma tarihini de belirtmeyi unutmayın.

 

  1. Becerileriniz: Kişisel becerilerinizden sosyal medya araçlarına kadar rol aldığınız noktaları ve yeteneklerinizi belirtebilirsiniz.


Sosyal Medya Uzmanı CV’si Hazırlama


Sosyal medya uzmanı CV’si hazırlarken kişisel bilgilerinizi ve yeteneklerinizi ifade etmeniz önemlidir. Ayrıca başvurduğunuz bir pozisyona birçok kişi başvuru yapabilir. Bu noktada diğer CV’lerden öne çıkmanızı sağlayacak birkaç ipucumuz var:

 

●    Kısa birkaç cümleyle özet şeklinde hakkınızdaki bilgileri yazabilirsiniz. (Kişisel bilgiler, deneyimler ve beceriler vs.)

●    Yaptığınız yaratıcı işleri ve çalıştığınız markaları belirten portfolyo ekleyebilirsiniz.

●    CV’niz profesyonel ve dikkat çekici bir tasarıma sahip olmalıdır. Bu, daha fazla dikkat çekmenizi sağlar.

●    Daha önce çalıştığınız kişiler veya şirket referanslarını belirtmek; güvenilir bir imaj sergilemenizi sağlar.


Sosyal Medya Uzmanı CV Hazırlama Programları


CV hazırlarken bilgileriniz artık tamam ve içinize sindi. Peki arayüzü kolay bir programa mı ihtiyacınız var? İşte kullanışlı ve binlerce şablona sahip CV hazırlama programları:

 

Canva

  • Ücretli ve ücretsiz sürüm
  • Dikkat çeken şablonlar

 

Resumonk

  • Popüler birçok şablon

 

VisualCV

  • Sade tasarımlar
  • Türkçe dil desteği
  • Ücretsiz


Resume.com

  • Arayüzü kolay
  •  Kullanışlı
  •  Ücretsiz
Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş
Hakkımda

İsmail Bahadır Atakan Öz

Merhabalar ben İsmail Bahadır Atakan Öz, sosyal medya uzmanı ve grafikerim. Sektörümde 6 yılı geride bırakarak emin adımlarla ileriye doğru güncellemeleri takip ederek devam ediyorum.

Sosyal Medya Hesaplarım
Telegram Kanalıma Katıl!
Discord Kanalıma Katıl!