Sosyal Medya Uzmanı Kimdir? Ne İş Yapar?

Sosyal Medya Uzmanı Kimdir? Ne İş Yapar?

Sosyal Medya Uzmanı Kimdir? Ne İş Yapar?

Sosyal medya; sosyalleşme anlayışının dijitale kayması ile hayatı ele geçirmektedir . Bazı kişiler bu sosyalleşmeyi amatör olarak değerlendirirken bazı kişiler bu alanda uzman niteliği kazanmaktadır. Sosyal medya uzmanlığı marka bilinirliği ya da pazarlama anlamında satışları artırmak için kullanılmaktadır. Kısaca sosyal medya uzmanlığı şöyle tanımlanmaktadır. Reklam anlayışının modernize edilmiş halinin zirvesi olarak bilinmektedir. Bu konunun uzmanları sosyal medyayı kullanarak markaları tanıtıp, ürünlerini satıp hatta ön planda olmasını sağlamaktadır. Üretimden pazarlamaya kadar olan sürecin dijital stratejisinin uygulanması olarak göze çarpmaktadır.


Sosyal Medya Uzmanı Kimdir?

Sosyal medyayı etkin şekilde kullanıp hatta sosyal medya aracılığı ile hedeflerine ulaşan kişi olarak tanımlamaktadır. Uzmanlık düzeyindeki kişiler markaların sürekli olarak güncel kalmasını ya da güncel tutulmasını sağlamaktadır. İnsanların sosyal medya da geçirdiği zamanı lehine çevirmektedir. Sosyal medya uzmanları bu alanda bilgelik sergileyip para kazanmaktadır. Sosyal medya uzmanlığı profillerin üst sıralarda yer alması için gerekli tüm incelikleri değerlenmektedir. Trafik sağlama konusunda uzmanlık sergilemektedir. Sosyal medya uzmanları kurum yada kuruluşların her anını dijital mana da değerlendiren kişi olarak bilinmektedir.


Nasıl Sosyal Medya Uzmanı Olunur?

Her alanda olduğu gibi sosyal medya uzmanlığı da yeterli hatta kaliteli bir eğitimi gerektirmektedir. Sosyal medya da ön planda olmak için ne yazık ki farklı kritere uymak gerekmektedir. Bu eğitimin ülkemizde en değerli hali İsmail Bahadır Atakanöz tarafından verilmektedir. Bu eğitimi tam bir disiplin hâline dönüştüren İsmail hoca ülkemizde bu alanın öncüsü olarak anılmaktadır. Alınan eğitimler ile sosyal alanın belirleyici olan tüm özellikleri kursiyerlere aktarılmaktadır. Kısa bir eğitimle içerik oluşturma ya da marka tutundurma gibi konularda gözle görülür gelişme sağlanmaktadır.


Sosyal Medya Uzmanlarının Aylık Kazancı Nedir?

Ülkemizde yapılan bir araştırmaya göre sosyal medya kazançları aylık ortalama 5500 6000 lira dolaylarındadır. Yine de bu maaşları elde etmek ya da fazlasını kazanmak mümkün olmaktadır. Sosyal medya uzmanlığının boyutu ve de alınan eğitimin kalitesi kazancın tutarını belirlemektedir. Yine bu işte kazanılan tecrübe ve geçirilen zaman da belirleyici olmaktadır. Eğitim veren kişinin sosyal medyadaki ağırlığı ayrı bir faktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Sosyal medya uzmanlığı desteği verilen firma sayısı da geliri etkilemektedir. Kısa süreli uçuk paralar kazanma hevesinde olunmayıp ayağı yere basan sürekli gelire ağırlık verilmelidir.


Sosyal Medya Uzmanları Nasıl İş Bulabilir?

Sosyal medya uzmanları iş bulma konusunda son derece rahat olmaktadır. Başta kariyer siteleri hatta en basit forumlarda bile iş ilanlarına rastlanmaktadır. Ülkemizde başta devlet kurumları olmak üzere tüm büyük firmalar sosyal medya uzmanları istihdam etmektedir. Sosyal medya uzmanları küçük başlangıçlar sayesinde piyasada tanınmaktadır. Aldıkları eğitimin referansı ile iş bulmaları ne var ki daha kolay bir hal almaktadır. CV oluşturup kariyer sitelerine koydukları takdirde iş aramayı bırakın hatta aranan eleman olmaktadır. Yeni bir iş alanı olan sosyal medya yöneticiliği artık işletmelerin politikalarına dahi yön vermektedir.

Facebook'ta PaylaşTwitter'da PaylaşLinkedin'de Paylaş
Hakkımda

İsmail Bahadır Atakan Öz

Merhabalar ben İsmail Bahadır Atakan Öz, sosyal medya uzmanı ve grafikerim. Sektörümde 6 yılı geride bırakarak emin adımlarla ileriye doğru güncellemeleri takip ederek devam ediyorum.

Sosyal Medya Hesaplarım
Telegram Kanalıma Katıl!
Discord Kanalıma Katıl!